Primera jornada ERADICAR LA POBRESA AL MÓN I EN TOTES LES SEVES FORMES (ODS1) - 05/05/2017

5 de maig de 2017

Primera jornada ERADICAR LA POBRESA AL MÓN I EN TOTES LES SEVES FORMES (ODS1) - 05/05/2017

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, que conté 17 objectius i 169 fites global a assolir en l’horitzó de l’any 2030.

Aquesta resolució fa una crida a desenvolupar respostes nacionals ambicioses per implementar l’Agenda 2030. És per aquest motiu que el Govern de Catalunya, en el Pla de Govern per a la XI legislatura, va assumir el compromís d’elaborar un pla nacional que assegurés l’aplicació de l’Agenda 2030 al nostre país.

En el procés d’elaboració d’aquest Pla Nacional s’ha organitzat un cicle de 6 jornades per analitzar alguns dels reptes i compromisos que el nostre país té plantejats en relació a l’Agenda 2030 global i la seva aplicació a Catalunya. Aquests 6 ODS seran analitzats per Nacions Unides en el Fòrum Polític d’Alt Nivell del proper mes de juliol.

La primera jornada està dedicada al primer objectiu de l’Agenda 2030: ERADICAR LA POBRESA A TOT EL MÓN I EN TOTES LES SEVES FORMES.

Per a parlar sobre aquesta qüestió es comptarà amb la participació del Dr. Mario Negre, investigador sènior a l’Institut Alemany de Desenvolupament i consultor al Grup de Recerca del Banc Mundial, i del Dr. Àngel Belzunegui, director, Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili.

També comptarem amb una taula rodona on es discutiran els reptes i compromisos del nostre país per eradicar la pobresa a Catalunya. Hi participaran la Sra. Mercè Darnell, adjunta a l’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, la Sra. Teresa Crespo, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i el Sr. Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector Social (s’annexa programa).

La jornada serà inaugurada per l’Hble. Sra. Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Data: 5 de maig 2017

Horari: 10:00 a 13:00h

Lloc: Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet (Buenos Aires, 56-58, Barcelona)

L’assistència és oberta i gratuïta. Per motius d’aforament, les places són limitades.

Es prega inscripció prèvia a l’adreça cads@gencat.cat (es confirmarà la inscripció)

 

Programa

 

dt., 02/05/2017 - 10:00 - 13:00

Organizers

Assistents

Natàlia Bartrés